6 million paper boats (Being happy #2)

Hello.
This post will be in slovene, just because it's about a local thing that I am part of. It is about giving back since it's december and I really want people to get involved. 



Že nekaj časa, predvsem v Mariboru pa tudi drugod poteka izdelovanje izdelovanje papirnatih ladijc. Izkupiček od prodaje ladijc oziroma zbranega papirja oblikovanega v ladijce se bo namenil za otroke v Indiji. 
Zakaj 6 miljonov? Številka je simbolična, gre za spomin na 6 miljonov žrtev holokavsta. Ja, 6 miljonov. 
Veliko je bilo kritik, zakaj za otroke v Indiji, če si slovenski otroci tega ne zaslužijo. Si zaslužijo, seveda si, vendar je ta akcija namenjena za ostale otroke. Zakaj smo vedno tako zelo omejeni, v svojih okverjih. Otrok je otrok in sama zase vem, da si želim da bi bil tudi tisti, neimenovani otrok srečen. Sleherni otrok srečen. 
Medtem ko se mi obdarujemo, prirejamo krasne božične večerje in slavja si verjetno tisti otrok želi čokolado, košček čokolade. Papirnato ladijco.
Da izdelate ladijco vam vzame manj kot 5 minut in kot je na plakatu napisano, 1 ladijca pomeni 1 kocko čokolade. Koliko čokolade vi radi pojeste?
Če se boste odločili izdelati ladijce, jih lahko pripeljete na Srednjo ekonomsko šolo Maribor, do 20. decembra pa poteka izdelovanje tudi v Europarku. Več o projektu pa si lahko preberete tukaj.
Ker srečo je lepo deliti :)
-Bella

No comments:

Post a Comment